Bu İçgüdüleri Asla Görmezden Gelmemelisiniz

Bir kişi duygularını dinlediğini iddia ettiğinde, bu kendi sezgisine dayanarak kararlar aldığı anlamına gelir. Hepimiz iç sesimizi duyma yeteneğine doğuştan sahibiz. İç sesimiz bize ne yapmamız gerektiğini ve nasıl yapacağımızı sürekli olarak anlatıyor.

Sezginizin tavsiyesini doğru takip etmeyi öğrenirseniz, o zaman hayatınızı iyileştirebilirsiniz ve daha sonra yaptığınız hiç bir şeyden pişman olmazsınız.

Genellikle sezgi, karın bölgesinde ortaya çıkar ve vücudumuza bazı sinyaller gönderir. Belirli bir durumda bu sinyali hissederseniz, onu görmezden gelmeyin ve iç sesinizi dinleyin.

Göz Ardı Etmemeniz Gereken 5 İçgüdü

1. “Kendimi pek iyi hissetmiyorum.”

Vücut böyle bir sinyal verirse, bu hissi dinlemelisiniz. Hasta olabilirsiniz, ancak vücuttaki ilk aşamadaki bu rahatsızlıklar ağrıya neden olmaz.

Vücudunuzun sorunun başlangıcını bildirdiği anlaşılmalıdır. Bu bir tür uyarıdır. Bu yüzden iç sesinizi dinleyin ve harekete geçin.

Ayrıca insanlarla iletişim kurarken yaşadığınız duygulara da dikkat edin. Belki de endişe sizi çok şaşırtıyor veya kendinizi depresyonda hissediyorsunuz. Bu duygular sıfırdan görünmüyor. Belirli insanlar tarafından kışkırtılıyorlar. Bu durumda, bazı enerji vampirleri sizden enerji çalabilir, bazıları ise size canlılık kazandırabilir. Daima dikkatli olun. Çok gelişmiş olmasa bile mutlaka sezginizi dinleyin.

2. “Bu durum tehlikeli görünüyor.”

Şüphesiz, ana karakterleri öngörü yeteneği olan filmleri izlediniz. Aslında bu sezgidir.

Burdaki durumları göz önünde bulundurun. Örneğin, markette bir kişi dikkatinizi çekiyor. Sizi satış alanında takip etmeye başladı. Başka bir deyişle, size musallat olur. Mağazayı terk edip arabaya gidince yine yanınızda. Tehlikeyi hissediyorsunuz. Ama belki de bu kişi sizin hatırlayamadığınız eski bir arkadaşınız ya da belki de onunla olan yolunuz az önce eşleşti ve arabasını sizin arabanızın yanına park etti.

Ancak aklınızdaki tüm olası durumları düşünürsünüz ve en kötü seçeneği seçersiniz. Sezgi sayesinde, her zaman potansiyel tehlike konusunda uyarılırız. Bazı durumlarda, iç sesin verdiği sinyaller hayatımızı kurtarabilir.

3. “Bu kişiye yardım etmeliyim.”

Sezgi bize her zaman sadece olumsuz durumlardan bahsetmez. İnsanların iyi gelişmiş karşılıklı yardımlaşma anlayışı vardır. Basitçe söylemek gerekirse, bir kişinin desteğine ne zaman ihtiyacı olduğunu her zaman hissedersiniz. Çünkü başkalarının düşüncelerini okuyor ve beden dilini yorumluyoruz.

Kendinizi aşırı bir durumda bulursanız, çok sayıda insanın tehlikede olduğu durumlarda, muhtemelen toplu yardımı biliyorsunuzdur. Bu beceri insanlarda ilkel zamanlarda gelişti. Biri ateş için yakacak odun topluyordu, biri yiyecek almak için avlanıyordu. İnsanlar sadece ihtiyaç yüzünden değil, aynı zamanda herkesin özen gösterilmesi ve korunması gerektiği konusundaki derin bilinç nedeniyle birbirlerini kurtardılar.

İlk bakışta ihtiyacı olmayan kişiye bile yardım önerebilirsiniz. Ancak sezgi size yakında bazı zorluklarla karşılaşabileceğini söyler.

4. “Benim için doğal.”

Genellikle, belirli bir durumu yeniden düşünmek, varlığından bile haberdar olmadığınız sorunlara neden olabilir. Örneğin, birkaç gün içinde büyük bir izleyici önünde sahnede sahne almak zorundasınız. Konuşmanızı önceden prova etmeye, yüz ifadeleri ve hareketlerini eğitmeye başlarsınız. Ve şimdi “X” saati geliyor, birçok insan size bakıyor, ve siz şaşırdınız, bir şey söyleyemiyorsunuz. Bütün ev ödevleri sanki kafanızda uçuyormuş gibi hissediyorsunuz.

Birçok insan bununla karşılaşır. Bu, gerçekte olduklarından daha iyi görünmek isteyen düşüncelerine sabitlendikleri gerçeğiyle açıklanmaktadır. Fakat böyle bir durumda içgüdülerinizin düşüncelerinizden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak için gereklidir. Böylece, ilerideki göreve yoğunlaşabileceksiniz.

5. “Kendimi iyi hissediyorum.”

İş yerinizi değiştirecekseniz, yeni bir kız arkadaşı (erkek arkadaşı) arıyorsanız veya hayati bir karar vermeyi planlıyorsanız, sezgilerinizi dinlediğinizden emin olun. Bu gibi durumlarda, şu anda sahip olduğunuz hislere bağlı olan çok fazla şey var.

Örneğin, yılda iyi bir miktar para kazanıyorsunuz ancak işiniz sizi mutsuz ediyor. Neden faaliyetlerin kapsamını değiştirmiyorsunuz? Diyelim ki daha az para kazanacaksınız, ancak çok daha iyi hissedeceksiniz. Öyleyse hayatınızı değiştirmekten korkmayın. Tüm bunlar daha iyisi için.

Kendinizi kötü hissettiğinizde ve önemsemekten sürekli rahatsız olduğunuzda sezginizi dinleyin. İç ses sana kötü bir şey söylemeyecek. Onun sayesinde doğru kararı verebileceksiniz. Daha sonra mutlaka sizi korumalı olan ve sizi gereksiz endişelerden ve streslerden koruyan doğru yolu seçtiğinizin farkına varacaksınız.