Vücudumuzdan İçsel Duygusal Sorunlar Hakkında 12 Sinyal


Vücudumuz karmaşık bir mekanizmadır, sadece dışsal değil aynı zamanda içsel faktörlere duyarlı bir şekilde tepki verir. Depresyon uzmanı olan psikolog Dr. Susan Babbel, vücudumuzun sinyalleri hakkında ilginç bir teori ortaya attı.

Babbel, rahatsızlık ve acının içsel deneyimlerin sinyalleri olabileceğine – gizli korkuların, çözülmemiş sorunların olduğuna inanıyor. Kronik ağrılar, özellikle fizyoloji iyi olduğunda ve gözle görülür bir ağrı nedeni yoksa, stres ve duygusal sorunların belirtileridir.

1. Baş Ağrısı

Herhangi bir baş ağrısı gerginlikten ve aşırı stresten kaynaklanır. Bu endişe duyma,küçük detaylarla çok fazla ilgilenmeden dolayı olabilir.

Çözüm: Her gün kendinize zaman ayırın. Sakin olun ve bir süre için endişelenmeyin. Dinlenin ve bunun için kendinizi suçlamayın. Bu dinlenme dakikalarında verimliliğiniz artacaktır. Ve başınız ağrımayacaktır.

2. Boyun Ağrısı

Boynundaki rahatsızlık, başkalarına küskünlük yükünü, kişinin kendi kusurundaki sıkıntı yükünü sembolize eder. Boyun, birini veya kendimizi affedemediğimiz zaman ağrıyor.

Çözüm: Kendinize ve başkalarına karşı tavrınızı yeniden düşünün. Çoğu zaman insanlar sizi kırmak istemezler. Ve kendi katı beklentilerinizi karşılamak zorunda değilsiniz. Dünyaya daha kolay davranın ve affetmeyi öğrenin. Daha da önemlisi sevdiğiniz şeyler hakkında daha fazla düşünün.

3. Omuz Ağrısı

Omuzlardaki acı, ağır bir duygusal yük taşıdığınızı, çok fazla duygusal baskı altında olduğunuzu gösteriyor. Belki de çevrenizdeki biri size baskı yapıyor. Ya da önemli bir karar veremiyorsunuz ve bu da omuzlarınızın üzerinde ağır bir yük oluşturuyor.

Çözüm: Sorunlarınızı yakın bir arkadaşınızla paylaşmayı deneyin. Böylece kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Bir şeyleri anlatmak, bu ağırlığı tek başınıza taşımamanıza yardımcı olacaktır. Ya da belki de gözlerinizi sorunun basit bir çözümüne açacaktır.

4. Sırt Ağrısı

Bu alandaki ağrılar duygusal bir destek verilmediğini, yakınınızda yakın insanların bulunmadığını göstermektedir. Bilinçaltında sevilmediğinizi ya da değer kaybettiğinizi hissettiğinizde ortaya çıkar.

Çözüm: Farklı insanlarla daha fazla iletişim kurun. Kendiniz üzerinde durmayın, açık ve arkadaşça olun. Yeni insanlarla tanışın ve buluşun. En önemlisi de, şefkat duygunuzu bastırmayın.

5. Bel Ağrısı

Para için sürekli endişeleniyorsanız, beliniz ağrıyabilir. Belki de zengin bir hayatın da gizlice özeniyorsunuz, yada yakınlarınız tarafından sürekli olarak para için endişelenmeye zorlanıyorsunuzdur.

Çözüm: Mutluluk para değildir ne olursa olsun, kulağa ne kadar baskın gelirse gelsin para herşeyin çözümü değildir. O yüzden endişelenmeyi bırakın – hayatta ki en iyi şeyler bedava! Ve sevdiğin şeyleri yapın. Ruhunuza yatırım yaptığınız eser, yalnızca hazzı değil, gelecekte de güzel şeyleri getirecektir.

6.Dirsek Ağrısı

Dirseklerdeki ağrı, esneklik eksikliği, ödün vermek için çok inatçı bir isteksizliktir. Büyük olasılıkla, yaşamdaki bazı önemli değişikliklere karşısınız. Veya bilinçaltınız yeni bir şeyleri kabul etmekten korkuyor.

Çözüm: Hayat bazen çok karmaşık ve zor görünebilir. Belki de sadece işleri karmaşıklaştırıyorsunuz. Esnek olun – etkileyemediğiniz şeylerle mücadelede enerjinizi boşa harcamayın.

7. Ellerinizdeli Ağrılar

Eller uzun ve çok kötü bir dostluk ihtiyacı olanlara zarar veriyor. Diğer insanlarla rahatlama ve basit arkadaşlık eksikliği olanlar için. Elleriniz ağrıyorsa – bu kapalı dünyadan ayrılma zamanının geldiğini gösterir.

Çözüm: Yeni arkadaşlar edinmeye çalışın. Bir meslektaşınızla öğle yemeği yiyin. Stadyuma, konsere gidin kendinizi kalabalığın bir parçası gibi hissedin. Yeni tanıştığınız kişilerle daha cesurca konuşun.

8.Kalça Ağrısı

Bu tür ağrılar, yaşam ve konforun tahmin edilebilirliğine çok fazla tutunan insanlara işkence edebilir. Patolojik değişim korkusu, yerleşik şeyleri değiştirme isteksizliği, yeniye karşı sürekli direnç, kalçalarda ağrıya neden olabilir.

Çözüm: Doğal yaşam akışına direnmeyin. Hayat, değişken ve çok ilginç. Değişimi heyecan verici bir macera olarak görün. Ve daha sonraki önemli kararları ertelemeyin.

9. Diz Ağrısı

Dizlerdeki ağrı büyük olasılıkla şişmiş bir benliğin işaretidir. Kendimiz hakkında çok fazla düşündüğümüzde ve diğerleri hakkında çok az şey düşündüğümüzde, dünyanın etrafımızda döndüğünden emin ve ödünsüzce güvendiğimizde dizlerimiz ağrıyor.

Çözüm : Etrafınıza bir bakın bu gezegende yalnız değilsiniz. Başkalarına karşı dikkatli olun. Bir arkadaşınızı dinleyin, ailenize yardım edin. İnsanlara daha sık yardım edin. Gönüllü aktiviteler yapın.

10.Baldır Ağrısı

Bu bölgedeki ağrı, güçlü duygusal bir aşırı yüklenmenin işaretidir. Aşk deneyimleri, acı verici deneyimler, kör edici kıskançlık duygusu bu bölgedeki ağrılara neden olabilir.

Çözüm: Yarına güvenmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Rahatlayın ve sevdiklerinizi kontrol etmeyi bırakın, kendinizi sarmayın. Ve belki de, eski ve modası geçmiş ilişkileri bırakmanın zamanı gelmiştir.

11.Ayak Bileği Ağrısı

Ayak bileği ağrısı sık sık kendinizi unutmanız anlamına gelir. Kendinize zaman ayırmıyorsunuzdur. Belki de iş bütün zamanınızı alıyor, ya da arzularınızı çok hafife alıyorsunuz, sürekli olarak kendinizi arka plana itiyorsunuz.

Çözüm: Kendinizi şımartmaya başlamanın zamanı geldi. Ne isterseniz alın, kendinize iyi bir gece uykusu verin. Bir süre kariyerinizi unutun ve romantik bir ilişki hakkında düşünün. Ya da hayallerinizdeki bir yolculuğu planlayın.

12.Ayak Ağrısı

Ayaktaki ağrının nedeni muhtemelen derin bir ilgisizlik içinde olduğunuzu hissetmenizdendir. Sanki vücudunuz devam etmeyi reddediyor, sanki hayattan korkuyormuş gibi ilerliyorsunuz ve noktayı görmüyorsunuz. Bilinçsizce her şeyin kötü olduğunu ve hayatın başarısız olduğunu düşündüğünüzde ayaklarınız ağrıyor.

Çözüm: Hayatın küçük zevklerine dikkat etmeyi öğrenin. Dünyanın güzelliğini görün. Tatların, kokuların, rüzgarın ve güneşin tadını çıkarın. Evcil bir hayvan alın veya ilginç bir hobi bulun. Hayatınızı doldurun. Üzücü hatıralardan kaçının ve daha sık gülümseyin. Her gün hayatta neşe arayın.

Sonuç

Sonuç basit: kendinizi sevin, kendinizi affedin. Başkalarına karşı dikkatli olun ve insanları kızdırıp incitmemeye çalışın. İletişim kurun, gülümseyin (size çok yakışır) ve sağlıklı olun!

Vücudumuzdan İçsel Duygusal Sorunlar Hakkında 12 Sinyal

Giriş

Tüm Özelliklerden Faydalanmak için giriş yapın !

Şifreyi Yenile

Back to
Giriş
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
İçerik Türü Seç
Kişilik Testi
Kişilik hakkında bir şey ortaya koymayı amaçlayan sorular dizisi
Bilgi Testi
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Kararlar verme, görüş belirleme ve ya oy verme
Hikaye
Gömülü ve Görsellerle Biçimlendirilmiş Metin
Liste
Klasik İnternet Bilgileri
Açılan Liste
Açılan Liste
Listelenen
Listelenen
Anılar
Özel anılarınızı oluşturmak için kendi resimlerinizi yükleyin
Video
Youtube, Vimeo yada Vine Videoları
Görsel
Resim ve ya GIF
Gif
GIF formatı