Sağlığınıza Mal Olabilecek 7 Mutfak Hatası

Bazı kadınlar mutfağı yeteneklerini sergilemek için özel bir yer olarak görüyorlar. Bu kendi yasaları ile onların krallığıdır. Çoğu annelerden ve büyükannelerden miras alınır veya bağımsız olarak icat edilir. Ancak çoğu zaman, yemek pişirmek, saklamak ve kesmek için bazı kurallar hijyen standartlarını karşılamamaktadır. Aşağıdaki hatalar için kendinizi kontrol etmeyi deneyin.

1. Her Şey İçin Bir Kesme Tahtası Kullanın

Sebzeler, meyveler ve diğer ürünler için en az iki doğrama tahtası kullanılması gerekir. Diğer bulaşıklara girebilen tüm bakterileri yıkamak zordur. Onları yıkamak için ahşap kesme tahtası yerine plastik olanları tercih etmelisiniz.

2.Çiğ Bir Yemeğim Veya Hamurun Tadına Bakmak

Kesinlikle yasaktır. Çiğ gıdalar, gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler içerebilir.

3. Yiyeceklerin Bozulmaması Durumunda Tatma

Ürünün gecikmiş olduğuna dair en ufak bir şüphe olsa bile, hemen atmak ve sindirim organlarınızı riske atmamak daha iyidir.

4.Ellerinizi Yıkamamak

Farklı ürünlerle çalışırken, ellerinizi bir sonraki pişirme aşamasından hemen önce, tercihen ılık su ve sabunla yıkamalısınız.

5. Yiyecekleri Buzdolabına Koymadan Önce Soğumasını Bekleyin.

Oda sıcaklığında 1-2 saatten uzun süre kalan yiyecekler gıda zehirlenmesi riskini arttırıyor. Piknik ve kamp sırasında, bir soğutucu veya taşınabilir bir buzdolabı kullanmalısınız.

6. Bulaşık Yıkamak İçin Sünger Değiştirmeyi İhmal Etmeyin

Bunlar mutfakta çok sayıda bakteri barındırabilecek en kirli nesnelerdir. En az 2 günde bir onları dezenfekte etmeyi ve 2 haftada bir değiştirmeyi sakın unutmayın.

7. Yanlış Ekmek Depolama

Ekmeği açıkta bırakamazsınız – kokuyu kolayca emer. Buzdolabının kapağında bir yer bulmak ve paketinde saklamak daha iyidir.

Artık lezzetli yemekler hazırlamak ve sağlıklarını riske atmadan tüm aile üyeleri için uygun hale getirmek için temel mutfak kurallarını biliyorsunuz. Temizlik sağlığın garantisidir.