Site icon Baykush.net

Her Gün Yürürseniz Vücudunuzda 8 İnanılmaz Şey Olur

Formda kalmak zor olabilir, ancak herkesin sağlığını koruması için formda kalması gerekir. Bununla birlikte, bir spor salonuna katılmanız veya her gün beş kilometre koşmanız gerekmez. Düzenli yürüyüşler sağlığınızı iyileştirmek ve uyum sağlamak için yeterli olabilir. Düzenli yürüyüşün sağlığa çok fazla yararı vardır.

Zihinsel ve kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmenin, kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra düzenli olarak yürüyüş yapmak, akciğerinize temiz hava almanın ve doğrudan güneş ışığından gelen çok gerekli vitamin D’yi elde etmenin harika bir yolu olabilir. Evinizden çıkıp dolaşmak bile ruh halinizi ve refahınızı iyileştirmek için yeterlidir.

Bunlar, her gün sadece 30 dakika yürüdüğünüzde karşılaşabileceğiniz, fiziksel ve zihinsel sağlığınızdaki iyileşmeleri deneyimlemeye başlayacağınız, yürümenin sekiz yararıdır. Yürüme, düşük etkili bir egzersiz olarak önerilir ve aşağıdaki şekillerde faydalanabilirsiniz:

1. Zihinsel sağlığı geliştirir: yürüyüşün ana yararlarından biri ruh halinizi geliştirebileceğidir. Yürüyüş depresyon ve anksiyete belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

2. Kilo kaybına etkili bir şekilde yardımcı olur: Yapılan araştırmalarda düzenli olarak yürümenin insan vücudundaki 32 obezite destekleyici genin etkilerini azaltabildiğini bulundu.

3. Kanser riskini azaltır: Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nden yapılan iki çalışma, haftada üç saat yürümenin meme veya bağırsak kanserinden ölüm riskini yarıya indirdiğini göstermiştir.

4. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur: Kuzey Carolina’daki Appalachian State Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, günde en az 30 dakika yürüme, vücudun bağışıklık sistemindeki hücre düzeyini arttırdığı gösterilmiştir.

5. Diyabetin önlenmesinde etkili olabilir: “aerobik egzersiz vücudunuzun insülini daha iyi kullanmasına yardımcı olur” ve bu, yemeklerden sonra günlük bir tempolu yürüyüşü içerebilir.

6. Tatlılar için istekleri ve “stres yeme” ihtiyacını azaltır: Sadece 15 dakika yürüyüş, şekerli yiyecekler için istekleri engellemeye yardımcı olur. Stresli durumlar sırasında yemek yeme isteğini de azaltır.

7. Kalp ve damar sağlığına son derece faydalıdır: Yürümenin faydalarından biri de kalp sağlığını geliştirmektir. Yapılan bir araştırmada, günde yaklaşık 20 dakika yürümenin kalp hastalığı riskini % 30 azaltabildiğini bulunmuştur.

8. İleri yaşta hareketliliğe yardımcı olur: Yürümenin en büyük faydalarından birinin, 70 ila 89 yaşlarındaki kişilerde daha iyi fiziksel sağlık sağladığıdır. Genç yaşlarında düzenli egzersiz yapanlar, herhangi bir fiziksel sakatlığa sahip olma şanslarını önemli ölçüde azalttılar.

Exit mobile version