Site icon Baykush.net

Psikolojik Araştırmalar Açık Fikirli İnsanların Tamamen Farklı Bir Gerçeklikte Yaşadığını Ortaya Koyuyor.

19883880_10158910988020573_297552823_n-1-1.jpg

Yakın tarihli bir çalışmada, açık fikirli ve yakın fikirli insanlar arasındaki farklılık incelenmiştir. Çalışma, “açıklık” ın kalitesinin, bireyin içinde yaşadığı gerçekliğin ne kadar çok olduğuna karar verdiğinin altını çizdi. Çoğu açık fikirli insan, diğer insanlardan tamamen farklı bir gerçeklikte yaşıyor! Açıklık ayarlanmış bir kalite değildir. Açık fikirli olmayı, yeni şeyler denemeyi, yeni insanlarla tanışmayı, temelde bildiğiniz ve sahip olduğunuz sınırları keşfetme ve zorlama arzusunu içerir.

Açık fikirli insanlar çok ürkütücüdür. Melbourne Üniversitesi’nde “Her iki yolu da görme” adı verilen çalışma gerçekleştirildi. Çeşitli kökenden yüz yirmi üç katılımcı incelendi. Karakterleri ve görünümleri ölçüldü. Açık görüşlülük testi beş kategoriye ayrıldı.Vicdanlılık, nevrotiklik, dışadönüklük, uyumluluk ve yeni deneyimlere açık  akıl yürütme yeteneği.


Daha sonra “binoküler rekabet” olarak adlandırılan görsel bir algı fenomenini deneyimleyenleri test ettiler.  Bu fenomen her göz farklı bir görüntü gösterildiğinde oluşur.bu durumda bir gözde kırmızı bir yama ve diğerinde yeşil bir yama olduğunda ortaya çıkar. Çoğu insan iki uyumsuz görüntü arasında geriye ve ileriye doğru geçiş yapar, çünkü beyin sadece bir tanesini algılayabilir. Ancak bazı insanlar iki görüntüyü birleşik kırmızı-yeşil yama içine alır. Her iki yamaya da birlikte bakan katılımcıların çoğu açıklıktan daha yüksek puan alanlardır!

Araştırmacılar açık fikirli insanların daha yaratıcı olma eğiliminde olduklarını teorileştiriyorlar. Bu insanlar zihnini deneyimlere, öğrenmeye ve algıya açık tutmakla iyi olduklarından, kafalarının içinde kolayca yeni zihinsel yollar yaratırlar. Bu nedenle, normal bir insanın yapamayacağı şeyleri birbirine bağlayarak yeni fikirler geliştirirler.  Açık fikirlilik, bu nedenle, bireylerin daha yüksek düşünce düzlemlerine ve daha sakin bir dinlenme durumuna erişmelerine yardımcı olur. Bu, normal insanların normalde algılayamayacağı resimlerin içine yeni unsurlar ekleyerek gerçekliğin farklı bir yapısını yaratır. Bireyin yaşadığı dünyayı genişletir.

Exit mobile version