2018 Sıradan Bir Yıl Değil: Yeni Yılda Hayatımızı Kökten Değiştirecek Teknolojik Gelişimler

Teknoloji-696x392-1.jpg

Teknoloji muazzam bir derecede kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Çok yakın geçmişe dönüp bakarsak eğer bilim insanlarının da su götürmez katkısıyla kat ettiğimiz  mesafe harikulade. 2018 ise gelişimler açısından bir köprü görevi görüyor desek yanılmış olmayız. İşte karşınızda 2018 yılında bizleri bekleyen teknolojik harikalar.

Avukatlık Mesleği Tarih mi Oluyor ?

page_45-yargi-mensubunun-gorev-yeri-degisti_192824613.jpg

Hukuksal işlemler açısından avukatlar vazgeçilmezimiz. Fakat elbette hepimizin başına gelmiştir, hukuki bir olayda avukatların farklı yorumu. Geliştirme aşamasından olan bir program bu sorunu %90 ihtimalle ortadan kaldırıyor. IBM Watson programına yöneltilen hukuki sorular %90 civarında netice verebiliyor. Fakat aynı soruları bir avukat kitlesine sorsanız bu oran %70’e kadar iniyor. Amerikalı gelecek planlamacılarına göre avukatlık mesleği yakın bir gelecekte insanlar tarafından hatırlanmayacak. Aynı zamanda Watson kanser teşhisinde kesin sonuçlar vererek sağlık çalışanlarına yardımcı oluyor. 2018 yılı Watson açısından önemli bir yıl uygulama bu yıl hayatımızda ki pozitif yerini alacak.

Şoförsüz Bir Araç Görürseniz Paniğe Kapılmayın

early-vehicle-lores-e1514807044118.jpg

Ehliyetlerimizi cebimize koyduğumuzdan kısa bir süre sonra hepimizde bir bıkkınlık olur. Özellikle metropollerin acımasız trafik işkencesiyle karşılaştıktan sonra. Fakat 2018’de bu işkence tarih oluyor diyebiliriz. Bu yıl ilk şoförsüz araçlar trafikte yer edinecek. 2020 yılında ise teorilere göre şuan ki araç mantığı tamamen tarih olacak. Öyle ki kendinize ait bir aracınız olmayacak, bir yere gitmek istediğinizde görselde ki şoförsüz araçlardan birini arayacaksınız ve kapınıza kadar gelecek. Park sorunu ise hafızamızdan silinen diğer bir problem olacak.

Hepimizin Birer Akıllı Asistanı Olacak

cover_image-14972538421799499779.jpg

Akıllı asistanlar belki de 5 yıldır gündemimizde. Ama bu sefer realistik adımlar atılıyor. Proje için ciddi bir bütçe ayrılmış durumda ve her şey hazır. Geriye sadece satış planlaması ve reklamlar kalıyor. Akıllı asistanlar hayatımızı bir çok açıdan kurtaracak. Özellikle telefonlarımızda ki Siri’yi düşünürsek hayatımıza etkisini daha rahat kavrayabiliriz. Bu akıllı asistanlar biz evde yokken evimizde ki ısıyı,ışığı tercihimize göre yada otomatik olarak ayarlayabilecek. Ayrıca akıllı asistanlarımızın arayüzüne tanımladığımız elektronik cihazlarımızı da çok uzaklardan kontrol edebileceğiz. Kim bilir belki günün birinde bu asistanlar bizi bir yerlere ışınlar bile!

4G ve 4.5G’den Sonra 5G Bu Yıl Hayatımızda

shutterstock219464686.jpg

4g ve 4.5g bizler için yeni bir isim fakat Avrupa ve Amerika için bunu söylemek yanlış olurdu. Onlar bu teknoloji ile 2009 yılında tanışmıştı. 5g’nin diğer teknolojilerden farkı ise yaklaşık 100.000 kat daha hızlı veri transferi yapması. Bu hızı kafası karışanlar için şöyle ifade edebiliriz; Yaklaşık 90 dakikalık bir HD filmi sadece saniyeler içinde indirebileceğiz. Bu gelişmeler uzmanlara göre internet için bir devrim niteliği taşıyor. Teknoloji 2018 yılıyla beraber birçok ülkede hayata geçecek. Türkiye için planlanan tarih ise 2020 başlarında fakat arz ve talep doğrultusunda daha erkene çekileceği kanaatindeyim.

Kaynak